Çotanak Ceviz Yağı
Ceviz yağı özgündür, sağlıklıdır ve lezzetlidir. Fakat ısıtıldığında acılaştığı için bugüne kadar sadece soğuk yemeklerde ve salatalarda kullanılan bir yağ olmuştur. Yemeğini çoğunlukla sıcak seven Türk halkının bu lezzet ve aromadan daha fazla mahrum kalmasını istemediğimiz için Laboratuvara girdik ve size acılaşmayan, katkısız ve son derece sağlıklı bir ceviz yağı geliştirdik.
Çotanak Ceviz Yağı içeriğindeki çoklu doymamış yağ asitleri ve Omega-3 - Alpha-Linolenik Asit (ALA) ile kandaki sağlığınıza zarar veren kötü kolesterol moleküllerinin miktarını düşürür, sağlığa faydalı olan iyi huylu kolesterol moleküllerinin oranını yükseltir ve genel kolesterol seviyesini dengede tutar. Bu özelliği sayesinde Çotanak Ceviz Yağı Kalp hastalıklarının önlenmesine katkıda bulunur.
Çotanak Ceviz Yağı damar sağlığınız için de önemli bir kaynaktır. Sadece 3 yemek kaşığı (51 gram) ceviz yağı tüketerek kan damarlarınızın kondisyonunu 4 saat içerisinde geliştirebilirsiniz. Düzenli tüketimle birlikte Çotanak Ceviz Yağı, damarlarınızın iç çeperindeki endotel dokusu ve hüclerinin sağlıklı kalmasını sağlayarak Ateroskleroza (damar sertleşmesi’ne) karşı sizi korur.
Çotanak Ceviz Yağı beyin sağlığınızı koruyacak birçok içeriğe sahiptir. İçerisindeki vitaminler ve fenolik asitler hafızanın güçlenmesine yardım eder. Odaklanma ve konsantrasyon sorunlarını en aza indirmeye yardımcı olur. Düzenli Ceviz Yağı kullanımı Alzheimer hastalığının önlenmesine ve hastalığın ilerleyiş hızının azaltılmasına yardımcı olur. Bunların yanında Ceviz Yağı’nın bağışıklık sitemini desteklediği de bilim literatüründe listelenen faydalardan biridir.
Damak tadına göre farklılık göstermekle birlikte genelde soğuk yemekler ve salatalarda tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Çotanak Ceviz Yağı Tarifleri
Çotanak Şefleri sizler için Ceviz Yağı ile özgün tarifler hazırladı. Hem dengeli beslenip hem de damak tadınızı yaşamanızı sağlayacak tariflerimize buradan ulaşabilirsiniz.