Çotanak Aspir Yağı
Aspir bitkisi Türkiye’de bolca bulunan ama çok az insan tarafından tanınan gizli bir hazinedir. Aspir, kuraklığa dayanıklı bir bitkidir. Çok eski zamanlardan beri insanlığın kullandığı bir kaynaktır. Antik Yunan Linear B metinlerinde aspirden birden fazla kere bahsedilmiştir. Firavun Tutankhamun’un mezarında aspirden yapılmış çelekler bulunmuştur.
Aspir tohumunun yağ içeriği bitkinin kabuk kalınlığına göre %25-45 arasında değişmektedir. Küçük bir tarım ürünü olmasına rağmen hem yüksek linoleik asitli hem de yüksek oleik asitli yağlar elde edilebilen çekirdeğinden dolayı, aspir dünyanın en değerli endüstriyel bitkilerinden biridir.
Çotanak kalitesiyle üretilen Çotanak Aspir Yağı, yüksek miktarda ω-6 yağ asitleri ve linoleik asit içerir. Yoğun β-sitosterol konsantrasyonu ve sahip olduğu α-tokoferol içeriğiyle iyi bir doğal tokoferol kaynağıdır. Çotanak Aspir Yağı aynı zamanda yüksek miktarda E vitamini içerir.
Çotanak, Türkiye’de aspir yağını tüketicilerle buluşturan ilk marka olmuştur. Çok sağlıklı olması ve kokusuz, güzel aroması nedeniyle oldukça sevilen Çotanak Aspir Yağı, her geçen gün popülaritesini daha da arttırmaktadır.
Aspir Yağı Yemekleri
Çotanak Aspir Yağı özellikle soğuk yemekler ve kızartmalarda sizlere enfes tatlar sunacaktır. Çotanak şeflerinin sizler için hazırladığı kolay ve lezzetli Aspir Yağı yemek tariflerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.