Çotanak Ayçiçek Yağı
Ayçiçeği dünya üzerindeki çoğu insan tarafından bilinen özgün bir bitkidir. Birçok toprak türünde yetişebilmesi, sayısız ürüne hammadde olması, kuraklığa dayancı ile insanlığın favori ekinlerinden biri olmayı başarmıştır. Milattan önce 3000 yılında Amerikan yerlileri tarafından ilk defa ekilmeye başlanan ayçiçeği, İspanyollar tarafından keşfedildikten sonra dünyaya yayılmış, Rusların çabalarıyla da herkesin bildiği popüler bir ürün haline gelmiştir.
Çotanak Ayçiçek Yağı, 100 gramında 64mg E vitamini bulundurması ve 200 °C ‘ye ulaşan yanma derecesiyle pazarda satışa sunulan rakipleri arasında öne çıkıyor. Kolesterol, trans-yağ asidi ve herhangi bir kimyasal katkı maddesi bulundurmayan Çotanak Ayçiçek Yağı, aynı zamanda yüksek miktarlarda doymamış yağ içerir.
Özgün besin değerleriyle Çotanak Ayçiçek Yağı yüksek kan trigliseriti ve kolesterol düzeylerinin düşürülmesinde etkili olur. Böylece damar sertliğini, koroner kalp rahatsızlıklarını ve daha nice sağlık riskini engellemeye de yardımcı olur.
Çotanak sizlere raflarda bulabileceğiniz en sağlıklı ve en lezzetli Ayçiçek Yağını sunuyor.
Çotanak Ayçiçek Yağı ile Yemek Tarifleri
Kızartmalarda, soğuk yemeklerde, kırmızı ette ve balıkta Çotanak Ayçiçek Yağı ile siz de harikalar yaratabilirsiniz. Çotanak Şeflerinin sizler için hazırladığı kolay ve lezzetli tarifleri görmek için buraya tıklayın.